Drsne stene

Drsne stene – povezava med bivalnim delom in okolico

Ko smo doma, preživimo večino svojega časa v dnevnem prostoru. Njegovo udobje je odvisno od številnih elementov, vsekakor pa je pomembno, da pride vanj dovolj naravne svetlobe, ki naredi prostor navidezno večji in prijetnejši. Prav tako je pomembna povezanost z zunanjostjo.

Vse to nam omogočajo panoramske stene.

Poznamo dva sistema panoramske zasteklitve, ki se razlikujeta glede na način odpiranja. Prvi sistem je drsno nagibna stena, drugi pa je dvižno drsni.

Kjer je frekvenca prehoda velika, je panoramska stena najboljša rešitev. Njihova uporaba se je v zadnjih letih zelo povečala.

Večina sten se izdela z dvoslojnim ali troslojnim steklom, zaradi varnosti pa predlagamo kaljeno varnostno steklo, ki zagotavlja zaščito pred poškodbami v primeru loma stekla.

HST DVIŽNO DRSNE STENE

Možna PVC in ALU izvedba

Dvižno drsna stena je primerna za velike razpone, večje dimenzije. Povezuje notranje in zunanje prostore brez pregrade (poravnan prag) na eleganten in tehnološko dovršen način. Standardno je opremljena z zunanjo potopno ročico in potopnim pragom, dodatno je možna nadgradnja s obojestransko kljuko in ključem ter daljinskim upravljanjem.

NAGIBNO DRSNE STENE

Možna PVC in ALU izvedba

Drsna stena s klasičnim visokim pragom ponuja širok prehod ob majhni površini. Stena je lahko odprta, ne da bi segala v prostor. Z izvlekom krila se stena odpre, z obratom pololive v pokončen položaj pa se stena odpre na kip/ventus.

ZLOŽLJIVE STENE

Možna samo ALU izvedba

Vsa krila zložljive stene se lahko odprejo na eno, lahko pa delno tudi na drugo stran. Možna je tudi izvedba z nizkim pragom.

IMATE VPRAŠANJA GLEDE drsnih sten?

Pošljite nam sporočilo.