Senčila

Senčila pridejo najbolj do izraza predvsem poleti, ko se prostori preko stekel lahko začnejo hitro pregrevati.  Če zagotovite senčenje oken na zunanji strani, boste preprečili prehajanje toplotne energije s sevanjem in s tem boste preprečili pregrevanje.

Pri izbiri senčil je pomembno, da upoštevate ali gre za novogradnjo, prenovo ali zgolj za naknadno vgradnjo senčil, saj je od tega odvisen način montaže senčila, ki se lahko montirajo nad okno v izolativni pas, pred okno (podometno ali nadometno) ali pa v prostor na notranjo stran okna. Poleg načina gradnje in montaže senčil razmislite tudi o videzu stavbe, saj lahko k temu veliko doprinese izbira primernega senčila v ustrezni barvi in materialu.

Polkna

Polkna iz aluminija nudijo svetlobno regulacijo in dodatno zaščito pred zunanjimi vplivi na okno. Zaradi sovje robustnosti polkna zagotavljajo večjo proti-vlomno varnost in hiši dajo prav poseben pečat. Polkna imajo imajo svojo estetsko vrednost tudi ko so odprta.

Na voljo imate različne lesne odtenke in različne barve po RAL lestvici. Glede na vaše potrebe prilagodimo tudi samo izvedbo polken.

Obstaja možnost izdelave polken s premičnimi lamelami, polken s fiksnimi lamelami ali s polnilom. Poleg standardne kakovosti prašnega barvanja obstajajo tudi polkna za obmorske razmere, ki ponujajo izboljšano kakovost barvanja ter posebno okovje z dodatno zaščito.

Klasičen, osnovni model predstavlja aluminijasto polkno, ki se vgradi na rob fasade.

Nadgradnja osnovnega modela so polkna z vgrajenim komarnikom, ki se vgrajujejo do okenskega okvirja in tako ne puščajo praznega prostora med oknom in okvirjem polkna. V okvir polkna se integrira vertikalni rolo komarnik ali stranski plise komarnik. Odpiranje krila je nato prilagojeno debelini fasade.

Predokenske rolete

Rolete so senčila, ki omogočajo zaščito okna z zunanje strani pred različnimi vplivi in nezaželjenimi pogledi. Z roletami dosežemo popolno zatemnitev prostora, hkrati poleg okna nudijo odlično toplotno in zvočno izolacijo. Predokenske vidne rolete so najbolj pogosta senčila za okna, ki omogočajo neodvisno vgradnjo na vse vrste objektov. Primerne za novo gradnje in obnove obstoječih objektov.

Na voljo je več barv, izvedb in različnih možnosti upravljanja.

Pri predokenskih vidnih roletah je roletna omarica vidna, zato je za videz vaše hiše pomembno, da izberete primerno obliko in barvo. Možna je tudi izvedba, ko se v isto omarico poleg rolete, skrije tudi integrirni komarnik.

Predokenske podometne rolete so namenjene vgradnji na zunanji okvir okna pred nanosom fasade. Primerne so za novogradnje s pripravljeno preklado ter sanacijo obstoječih objektov pri katerih se adaptira tudi fasada. Ima ravni spodnji servisni pokrov, ki je iz ekstrudiranega aluminija in je s strani neviden.

Nadokenske rolete

Nadokenske rolete, z izjemnimi izolativnimi lastnostmi, so primerne za novogradnje in sanacije. Vgradijo se nad okna in so vedno vgrajene istočasno z okni. PVC omarica nadokenske rolete je na notranji strani obložena z izolativnim materialom, z zunanje strani pa je popolnoma nevidna in prekrita s fasado.

Na voljo je več barv, izvedb in različnih možnosti upravljanja.

Zunanje žaluzije

Zunanje žaluzije nudijo možnost stopenjske regulacije svetlobe, širok spekter uporabnosti, vendar ne nudijo tako dobre toplotne izolacije kot rolete.

Zunanje žaluzije se od rolet razlikujejo predvsem po tem, da omogočajo stopenjsko regulacijo svetlobe. Na voljo je več barv, izvedb in različnih možnosti upravljanja. Žaluzije dajo stavbi moderen videz in so primerne tako za stanovanjske kot tudi poslovne prostore.

Nova generacija zunanjih žaluzij KRATER je kompaktnega in modernega videza in ima napredna vodila, ki očitno zmanjšajo hrup in senčilo dodatno zaščitijo pri močnemu vetru in upravljanju. Krater žaluzija je primerna tako za podometno – popolnoma skrito  ali vidno vgradnjo.

Notranja senčila

Notranja senčila preprečujejo nezaželene poglede v notranjost in nadzorujejo količino svetlobe, ki prihaja skozi okno.

Ker se uporabljajo na notranji strani, z njimi ne boste preprečili pregrevanja v poletnem času, zato morate za okna, na katera v poletnem času neposredno sije sonce, zagotoviti dodatno senčenje iz zunanje strani.

Osnovno, klasično notranje senčilo so notranje žaluzije. Kot nadomestilo za klasične zavese se lahko uporabi plise zavese. Pri teh imate na voljo še več različnih barv, možne so razne izvedbe in pogoni.

IMATE VPRAŠANJA GLEDE senčil?

Pošljite nam sporočilo.